Galderma
Hjem > Presserum > Nyhedsarkiv


Download pressemeddelelse som PDF (pdf, 250 kb)
Fakta om aktinisk keratose og non-melanom hudkræft (pdf, 470 kb)


Beskyt dig mod hudkræft:
FØRSTE SOLCREME MED DOKUMENTERET FOREBYGGENDE EFFEKT MOD HUDKRÆFT

Flere og flere danskere får hudkræft pga. solen. Nu lanceres Actinica Lotion, den første solcreme, som har dokumenteret klinisk effekt på at forebygge aktinisk keratose og pladecellekræft (en hyppig form for hudkræft) hos risikopatienter.

Solen skinner og er dejlig, men også farlig, især for danskere med meget lys hud. For mange af os får solskader – også kaldet aktinisk keratose1 – i form af røde eller gulbrune pletter. Skaderne kan udvikle sig til den form for hudkræft, som kaldes pladecellekræft,2 der er den næstmest almindelige form for hudkræft efter basalcellekræft.3

Flere og flere danskere får aktinisk keratose, som med årene kan udvikle sig til hudkræft. Man regner med, at 60 % af prædisponerede danskere over 40 år har mindst en aktinisk keratose, som ofte sidder i ansigtet, på halsen, på underarmene eller hænderne.1 Også antallet af danskere, der rammes af hudkræft, er stigende. Fra 2007-2011 er der registreret 1.677 nye tilfælde af pladecellekræft årligt i Danmark4. Så der er god grund til at beskytte sig mod solens skadelige stråler. Vi danskere er blevet bedre til at bruge solcreme, men de beskytter ikke alle lige godt. Således konstaterede den svenske lægemiddelstyrelse sidste år (2013) mangler blandt undersøgte solcremer med hensyn til den lovede effekt og anvisninger om produktets anvendelse5.

Dermatologivirksomheden Galderma introducerer nu Actinica® Lotion. Det er den første og eneste solcreme, der i et klinisk studie har vist dokumenteret effekt mod aktinisk keratose og pladecellekræft hos patienter med høj risiko for at udvikle hudkræft. De mennesker, der deltog i studiet, har fået en organtransplantation og har derfor øget risiko for at blive ramt af hudkræft. Studiet, som løb over to år, viste, at ved regelmæssig brug af Actinica® Lotion reduceres alle tilfælde af aktinisk keratose med 53 %, samtidig med at udviklingen af ny invasiv pladecellekræft forhindres6.

Actinica Lotion er en let anvendelig, højeffektiv solcreme, der beskytter huden mod UVA- og UVB-stråling. Den er udviklet specielt til personer med øget risiko for at udvikle hudkræft, når de udsættes for solens UV-stråling.

Personer med meget lys hud har stor risiko for at udvikle aktinisk keratose, men også personer, der opholder sig meget udendørs i solen enten på arbejde eller i fritiden som landmænd, vejarbejdere, golfspillere og sejlsportsfolk. Ligeledes har personer, der har eller tidligere har haft aktinisk keratose eller en anden form for hudkræft samt personer med svækket immunforsvar, enten på grund af medicin eller fordi de har fået et nyt organ, også høj risiko for at få aktinisk keratose.

Risikoen bliver højere med alderen, for forekomsten af aktinisk keratose hos personer med lys hud stiger fra 10 % hos de 20-29-årige til 75 % hos 80-89 årige1

Mængden af creme, man bruger, er meget vigtig for at opnå en så god beskyttelse som muligt. Actinica Lotion leveres med en doseringspumpe, som sikrer, at brugeren får nøjagtigt den rette mængde creme til de forskellige områder på kroppen. Actinica Lotion indeholder en kombination af kemiske filtre, som både absorberer UVA- og UVB-stråling. Den opfylder tilmed kravene for betegnelsen "meget høj UV-beskyttelse" (SPF50+), hvilket er den højeste klassifikationsgrad.


- SLUT –


Dermatologer hilser Actinica Lotion velkommen
- Actinica Lotion er en solcreme, der er afprøvet og testet med dokumenteret forebyggende effekt hos patienter i risikogruppen. Den er nem at anvende på korrekt vis, og den trænger hurtigt ind i huden uden at efterlade en hvid film. Derfor er den et vigtigt supplement til arbejdet med at forebygge hudkræft, især blandt risikogrupper, siger Margareta Frohm Nilsson, som er overlæge på Karolinska sygehuset i Stockholm.

Actinica Lotion kan købes på www.webapoteket.dk, hos flere hudklinikker og kan bestilles på mange apoteker. Mere information på www.actinica.dk

Kilder:
1. Aktinisk keratose, www.sundhed.dk (retrieved, April 2014). 2. Symptomer på hudkræft, www.cancer.dk (retrieved, April 2014). 3. Hudkræft, www.cancer.dk (retrieved, April 2014). 4. Statistik om pladecellekræft, www.cancer.dk (retrieved April 2014). 5. Brister i märkning av solskyddsmedel kvarstår, www.lakemedelsverket.se (marts, 2014) 6. Ulrich C et al. Prevention of non-melanoma skin cancer in organ transplant patients by regular use of a sunscreen: a 24 months, prospective, case-control study. Br J Dermatol 2009;161:78-84.

Galderma – en global virksomhed med speciale i dermatologi
Galderma er en international medicinalvirksomhed, der blev grundlagt i 1981. Virksomheden har fokus på udvikling af innovative medicinske løsninger inden for dermatologi til patienter i alle aldre og støtter samtidig sundhedspersonale verden over i deres arbejde. Galderma har 33 helejede datterselskaber, et verdensomspændende netværk af distributører og over 5.000 medarbejdere. Galdermas omfattende produktsortiment fås i 80 lande til behandling af en lang række hudsygdomme, heriblandt acne, rosacea, onykomykose, psoriasis, steroidfølsomme hudlidelser, pigmentændringer og hudkræft. Galderma tilbyder også lægemidler og medicintekniske produkter til æstetiske behandlinger.

Galderma investerer ca. 19 % af sine årlige indtægter i forskning og udvikling af nye produkter og innovativ teknik, hvilket gør virksomheden til en af verdens førende investorer i forskning og udvikling inden for dermatologi. Fem topmoderne forskningscentre og fem produktionsvirksomheder arbejder aktivt på at producere og levere en bred vifte af innovative medicinske løsninger, som opfylder strenge krav med henblik på sikkerhed og effekt.

Eksempler på varemærker for vores lægemidler er bl.a. Epiduo®, Oracea®, Clobex®, Differin®, Mirvaso®, Rozex®, Silkis®, Loceryl®, Metvix®, Azzalure® og medicintekniske produkter såsom Restylane®, Emervel® og Actinica® samt kosmetiske produkter såsom Basiderm®, Rozaderm® og Restylane skincare.

Kontakt:

Galderma
Corporate Media Relations

Sofia Wahlberg
Senior Product Manager
Mobil: +46 733 87 15 25
E-mail: sofia.wahlberg@galderma.com

Effector
Louise Høgenhaven
Kommunikationskonsulent
Tlf.: + 45 3264 5408
E-mail: lh@effector.dk


Download pressemeddelelse som PDF (pdf, 250 kb)
Fakta om aktinisk keratose og non-melanom hudkræft (pdf, 470 kb)