Galderma


 
Basiron.com Restylane.com Dermaquest.com


Neglesvamp er et almindeligt problem. Cirka 5% af befolkningen i den vestlige verden har neglesvamp. Neglesvamp kan forårsages af tre forskellige typer svamp: Dermatofytter, gærsvamp eller skimmelsvamp. Den første type, dermatofytterne, er langt den mest almindelige årsag til neglesvamp. Svampen lever af keratin, som findes i hud- og neglevæv. Svampen nedbryder keratinet, hvilket giver symptomer i huden eller på neglene.


Symptomer

Svampen vokser langsomt og giver ofte kun lette symptomer i starten. Efterhånden bliver neglen misfarvet, fortykkes og revner eller flækker. Det er oftest neglene på fødderne, der rammes. Svampen angriber normalt først huden på fødderne, især mellem tæerne, for derefter at brede sig til tåneglene.

De, der rammes af neglesvamp, søger ikke altid hjælp. Man anser det ikke for et alvorligt problem, er måske generet af de grimme negle eller tror ikke, at der kan gøres noget ved problemet.

 
   Udskriv brochure
 
 
Udskriv vores brochure om Neglesvamp (pdf, 692 kb)
 
     
 
 
 


Hvad kan jeg selv gøre?

For at undgå at få fodsvamp og dermed mindske risikoen for neglesvamp samt for at forhindre tilbagefald efter behandling er det vigtigt at følge nogle simple forholdsregler.
  • Sørg for god fodhygiejne. Vask fødderne med en neutral sæbe, og tør dem omhyggeligt. Husk også at tørre mellem tæerne.
  • Skift strømper hver dag. Vask strømperne ved 60°C for at dræbe eventuelle svampesporer.
  • Undgå lukkede sko og sko af plast. Det er godt at skifte sko i løbet af dagen. Gymnastiksko skal kunne vaskes i maskine.
  • Lån/byt ikke sko med andre personer.
  • Brug badesko ved besøg i svømmehaller eller offentlige bade.

LocerylŪ medicinsk neglelak