Galderma


 
Basiron.com Restylane.com Dermaquest.com

Hjem > Vores områder for almindelige brugere > Psoriasis i hårbundenPsoriasis er en almindeligt forekommende sygdom, der kan ramme hud og led. Omkring 150 000 danskere lider af sygdommen, som kan forekomme i alle aldre. 75 % af patienterne har psoriasis i en mild form. Sygdommen er kronisk med periodisk opblussen.


Symptomer

Psoriasisudbrud er kendetegnet ved klart afgrænsede hudområder med rødme, skældannelse og hævelse. Psoriasis kan ramme hele kroppen, men ses oftest på albuer og knæ, i hårbunden, på lænden og underlivet.


Symptomer ved psoriasis i hårbunden

Over halvdelen af alle patienter med psoriasis har psoriasis i hårbunden. Symptomerne på psoriasis i hårbunden kan være alt fra tynde skæl og skællignende hudaflejringer til tykke skælflager. Det er oftest huden bag ørerne eller hårgrænsen, der rammes. Kløe kan være et generende symptom, men det kosmetiske problem er ofte det største.


Hvad kan jeg selv gøre?

Ved den milde form for psoriasis med tynde skæl er hyppig hårvask som regel tilstrækkelig. Er dette ikke nok, skal du søge læge eller hudlæge, så du kan få ordineret den rette behandling.

Oplysningerne på denne side er gennemlæst af hudlæge Birgitta Wilson Claréus.

Oplysningerne på siden kan ikke gøre det ud for en konsultation hos lægen. Hvis du har symptomer, som beskrives på vores hjemmeside, skal du kontakte lægen for at få stillet en diagnose og blive korrekt behandlet.