Galderma


 
Basiron.com Restylane.com Dermaquest.com


Almindelige vorter på hænder og fødder er godartede, selvhelende forandringer, som skyldes vortevirus. Vi rammes alle af vorter på et tidspunkt i livet. Man mener, at vorter forsvinder, når kroppens immunforsvar opdager vortevirus og angriber vorten. Denne proces startes eller gøres lettere ved, at man regelmæssigt irriterer vorten ved at smøre vortemiddel på og ved at fjerne hornlaget.

Den person, der er ramt af vorter, kan selv bestemme, om vorterne skal behandles. Førstevalgsbehandling er daglig behandling med et salicylsyreholdigt vortemiddel nogle gange om ugen efter nedfiling af den fortykkede hud.

Kirurgisk frysebehandling med flydende kvælstof er næsten ligeså effektiv som behandling med vortemiddel. Frysebehandlingen gør ondt og giver ømhed i nogen tid efter, idet man tilstræber en blæredannelse for at gøre behandlingen effektiv. Det er ofte nødvendigt at gentage behandlingen mange gange.

Kirurgisk operation er ikke mere effektiv end almindelig selvbehandling. Desuden er der risiko for bivirkninger – de mest alvorlige er varige ar med konstante smerter. For at undgå disse ulemper behandles vorter kun med kirurgi i særlige tilfælde og kun hos voksne med store eller invaliderende gener.

En behandling, som ofte mindsker belastningssmerten, er afhøvling af de tykke hyperkeratoser, der dannes omkring vorten. De trykker på det underliggende væv og giver ømhed/smerte ved belastning.

Oplysningerne på siden er gennemlæst af hudlæge Birgitta Wilson Claréus.

Oplysningerne på siden kan ikke gøre det ud for en konsultation hos lægen. Hvis du har symptomer, som beskrives på vores hjemmeside, skal du kontakte lægen for at få stillet en diagnose og blive korrekt behandlet.


Verucid® kutan opløsning