Galderma


 
Basiron.com Restylane.com Dermaquest.com DermQuest


Man regner med, at 3-10% af alle mennesker i Danmark har neglesvamp. Det rammer fortrinsvis ældre personer og personer med nedsat kredsløb. Svømmere og andre idrætsfolk, hvis negle er udsat for fugt eller skader, er en anden risikogruppe.

Neglesvamp kan give problemer i form af smerter og tryk eller problemer med at have sko på. Svamp i fingerneglene kan medvirke til generende farveændringer i og fortykning af neglene.

Behandling

Symptomløs neglesvamp behøver ikke at blive behandlet, men for de patienter, der ønsker behandling for generne, er der forskellige muligheder. Afhængigt af hvor udbredt svampen er, kan man vælge enten at behandle lokalt med en medicinsk lak eller peroralt med tabletter. Lokal behandling er tilstrækkelig ved begrænset udbredelse af neglesvamp. Et forsøg med kombinationsbehandling med lak og tabletter har vist en forbedret opheling1. Ved kombinationsbehandling angribes neglesvampen fra to sider.

Loceryl medicinsk neglelak (amorolfin)

Loceryl medicinsk neglelak virker mod de mest almindelige patogener, som forårsager neglesvamp. Lakken smøres på 1-2 gange ugentlig, og normalt er der tale om en behandlingstid på 6 måneder ved neglesvamp på fingerneglene og 9-12 måneder ved svamp på tåneglene. Behandlingen skal fortsætte uden afbrydelse, indtil neglene er helt udvoksede, og de angrebne områder er helede. Loceryl bruges som monoterapi ved neglesvamp, som ikke angriber negleroden, men kombinationsbehandling med peroral terapi ved udbredt neglesvamp har vist sig at give en bedre opheling.1

For at få det bedste resultat af behandlingen skal patienten informeres om, hvordan neglene skal files, inden lakken smøres på. Vi leverer gratis ekstra file, spatler og renseservietter.


Loceryl fås på apoteket som håndkøbslægemiddel.

Loceryl® 5% medicinsk neglelak (amorolfin)


1) R. Baran, M. Feuilhade, A. Datry, S. Goettmann, P. Pietrini et al.
A randomized trial of amorolfine 5% solution nail lacquer combined with oral terbinafine compared with terbinafine alone in the treatment of dermatophytic toenail onychomycoses affecting the matrix region. Br J Dermatol 2000 142:1177-1183.