Galderma


 
Basiron.com Restylane.com Dermaquest.com DermQuest


Hvis en voksen rammes af aknelignende udslæt i ansigtet, taler man ofte om ”voksenakne”. Selv om man kan få og have akne som voksen, er det mere sandsynligt, at man har fået rosacea. Sygdommen er kronisk og optræder tilbagevendende.

  Patientens udslæt er placeret centralt i ansigtet og ligner bumser, men indeholder ikke bakterier. Der er ingen hudorme. Rødmen forekommer ofte, og yderligt liggende blodkar er almindelige. Alvorligere tilfælde af rosacea, især hos mænd, kan eventuelt med tiden medføre en stor og klumpet næse som følge af kraftig talgkirtelvækst, såkaldt rhinophyma. Patienten har ofte problemer med øjenbetændelse.

Udslæt kan behandles udvortes med creme/gel, der indeholder f.eks. metronidazol, eller med peroral antibiotikabehandling, hver for sig eller i kombination. Peroral antibiotika gives ofte i forbindelse med øjensymptomer. De udvidede blodkar og vævsvæksten på næsen kan kun behandles med laser.

For en patient med rosacea er det vigtigst at undgå de udløsende faktorer for at forhindre tilbagefald. Krydret mad, alkohol, stress og sol er eksempler på faktorer, som kan medvirke til, at man får udbrud af rosacea.Galdermas produkter tilbyder en moderne rosaceabehandling, og produkterne kan kombineres med hinanden.

Rozex® (metronidazol) kan fås både som creme og gel. Gelen er til behandling af rosacea, hvis man har normal eller fedtet hud, og cremen kan med fordel anvendes, hvis man har lidt mere tør hud. Rozex® kan bruges både som monoterapi eller kombineret med peroral antibiotikabehandling1.

Produktresumé Rozex® 0,75 % gel
Produktresumé Rozex® 0,75 % creme

Oracea® (40 mg doxycyclin hårde kapsler med modificeret udløsning)  er en ny peroral behandling mod papulopustulær rosacea som blev markedsført i Danmark  september 2011. Oracea® kan bruges både som monoterapi eller kombineret med Rozex. (ref. Fowler FF. J Drugs Dermatol 2007;6:641-645).

Oracea® - 40 mg doxycyclin

Til dine patienter med rosacea kan du bestille vores patientinformation Rosacea – information om et voksent problem.

Broschyr1) M.V. Dahl, H.I. Katz, G.G. Krueger, L.E. Millikan, R.B. Odom et al. Topical Metronidazole Maintains Remissions of Rosacea. Arch Dermatol. 1998; 34: 679-683.

Oplysningerne på denne side er gennemlæst af hudlæge Birgitta Wilson Claréus.