Galderma


 
Basiron.com Restylane.com Dermaquest.comBasiron® findes både som gel og wash

Basiron® indeholder benzoylperoxid, som anvendes til behandling af akne. Benzoylperoxid forhindrer vækst af aknebakterien Propionibacterium acnes. Benzoylperoxid fremmer også afskalning af huden og fjerner derved det overskydende hornlag, der lukker talgkirtlerne og porerne i huden.


Basiron® gel

Basiron® gel smøres direkte på rengjort og tør hud. Begynd med behandling en gange daglig, og øg om nødvendigt til to gange daglig. Start med Basiron® gel 5% og gå om nødvendigt over til Basiron® gel 10%. Ved følsom hud anbefales behandling en gang daglig før sengetid.

Basiron® Wash gel

Basiron® Wash gel smøres på fugtig hud. Skal virke i 1-5 minuter og derefter skylles af. Basiron® Wash gel er egnet til større hudområder, og kan derfor med fordel anvendes i brusebadet.

Basiron® indeholder hverken parfume eller alkohol, som kan irritera huden.

Basiron® kan købes i håndkøb på apoteket. Hvis du fortsat har problemer med akne, bør du gå til lægen.

 


Bivirkninger

Den mest fremherskende bivirkning er irritation af huden, hvilket går over, når behandlingen nedtrappes eller standses. Allergisk kontaktdermatit kan forekomme.

Tænk på

Basiron® skal påføres over hele det område, der er angrebet af akne. Ved almindelig brug vil der formentlig i løbet af nogle dage optræde en brændende
fornemmelse, moderat rødme og afskalning på det behandlede hudområde. I løbet af de første behandlingsuger vil der hos de fleste patienter opstå en pludselig forværring af afskalningen. Dette er harmløst og vil normalt forsvinde i løbet af en dag eller to, hvis behandlingen midlertidigt stoppes. Hvis der opstår alvorlig irritation, anbefales patienten at anvende præparatet mindre hyppigt eller standse behandlingen midlertidigt eller fuldstændigt.

Brug ikke Basiron® ved overfølsomhed over for benzoylperoxid eller over for et eller flere af hjælpestofferne.

Basiron® må ikke komme i øjnene, munden, næsebor eller slimhinder. Såfremt Basiron® kommer i øjnene, skylles omhyggeligt med rigelige mængder vand. Anvendes med forsigtighed på halsen og andre følsomme områder. Udtalt solbadning eller brug af solarium bør undgås.

Præparatet kan blege hår, tekstiler og andre materialer.

På grund af risikoen for allergi bør Basiron® ikke bruges på beskadiget hud.

Benzoylperoxid bør kun benyttes af gravide, hvis der er et udtalt behov herfor. Lægemidler, der virker afskallende, irriterende eller udtørrende, bør ikke anvendes samtidig med Basiron®. Der bør udvises forsigtighed, når benzoylperoxid gives til ammende, og præparatet bør ikke påsmøres på brystet for at undgå, at det eventuelt bliver overført til spædbarnet.

Læs omhyggeligt vejledningen i indlægssedlen og på emballagen.

Yderligere information:

Basiron® 5 % gel
Basiron® 10 % gel
Basiron® 5% Wash gel