Galderma


 
Basiron.com Restylane.com Dermaquest.com DermQuest


Det antas at mellom 3 og 10 prosent av alle nordmenn har neglesopp. Eldre mennesker og mennesker med nedsatt sirkulasjon rammes oftest. Svømmere og andre idrettsutøvere som utsetter neglene for fukt eller traumer, er en annen risikogruppe.

Neglesopp kan gi problemer i form av smerte og press eller gjøre det vanskelig å gå med sko. Hvis soppen sitter i fingerneglene, kan pasienten oppleve plager forbundet med fargeforandringer og fortykning av neglene.

Diagnostisering

Det kan være vanskelig å avgjøre om en pasient har neglesopp, for andre sykdommer i hud og negler, f.eks. psoriasis og eksem, kan gi lignende symptomer. For å kunne gi riktig behandling må man stille en mykologisk diagnose og foreta en klinisk vurdering av neglesoppens utbredelse.

Vi har utarbeidet en veiledning som gjør det enklere å ta prøver, stille diagnoser og behandle. Veiledningen kan bestilles kostnadsfritt fra oss.

 
  Last ned nyhetsbrev
 
 
Last ned vårt nyhetsbrev "Topical News" om neglesopp (pdf, 909 kb)
 
     
 
 
 
Behandling

Det bør tas en prøve for å stille en diagnose før behandling igangsettes, for i halvparten av tilfellene skyldes negleforandringer andre årsaker enn neglesopp. Symptomløs neglesopp trenger ikke å behandles, men for de som søker hjelp for plagene sine, finnes det flere behandlingsmuligheter. Avhengig av hvor utbredt soppen er, kan man velge mellom å behandle lokalt, med en medisinsk lakk, eller oralt, i form av tabletter. Hvis neglesoppen ikke er særlig utbredt, er det nok med lokal behandling. En studie viser at kombinasjonsbehandling med lakk og tabletter gir bedre resultat1). Ved kombinasjonsbehandling angripes neglesoppen fra to hold.

Bestill "Enkle steg – fra prøvetaking til behandling"


Loceryl medisinsk neglelakk (amorolfin)

Loceryl medisinsk neglelakk virker på de vanligste patogenene som forårsaker neglesopp. Lakken påføres én gang i uken, og behandlingstiden er vanligvis 6 måneder for neglesopp på fingerneglene, og cirka 9–12 måneder for sopp på tåneglene. Behandlingen bør fortsette uten opphold til neglen er fornyet og de angrepne områdene er leget. Loceryl gis som monoterapi ved neglesopp som ikke angriper negleroten, men kombinasjonsbehandling med oral terapi ved utbredt neglesopp har vist seg å kunne gi bedre resultat.1

For at behandlingen skal kunne gi best mulig resultat, må pasienten få informasjon om hvordan neglene må files før lakken påføres. Vi tilbyr ekstra filer, spatler og rengjøringskompresser uten omkostninger.

Bestill også vår pasientinformasjon “Neglesopp – informasjon om en vanlig plage” og gi den til pasienten ved behandling av neglesopp.

Loceryl® 5 % medisinsk neglelakk (amorolfin)


1. R. Baran, M. Feuilhade, A. Datry, S. Goettmann, P. Pietrini et al.
A randomized trial of amorolfine 5% solution nail lacquer combined with oral terbinafine compared with terbinafine alone in the treatment of dermatophytic
toenail onychomycoses affecting the matrix region. Br J Dermatol 2000 142:1177–1183.

Informasjonen på denne siden er faktakontrollert av hudlege Birgitta Wilson Claréus.