Galderma
Alkuun > Hoitoalueet - Yleisö > Esteettinen dermatologia
Kasvojen lihakset supistuvat nauramisen, otsan kurtistamisen, tarkan keskittymisen ja silmien siristämisen yhteydessä, jolloin muodostuu uurteita ja ryppyjä. Kun iho ikääntymisen myötä menettää kimmoisuuttaan, nämä uurteet voivat syventyä ja piirtyä kasvoihin pysyvästi. Kulmakarvojen välissä olevat uurteet voivat kehittyä erityisen näkyviksi ja saada ilmeen näyttämään tahattomastikin vihaiselta ja huolestuneelta.


On olemassa erilaisia hoitovaihtoehtoja kasvojen rypyille

Syviä ryppyjä voi korjata leikkauksella, injektoimalla niihin täytemateriaalia tai lääkeaineita (kuten botuliinitoksiini A:ta) tai näiden menetelmien yhdistelmillä. Kullekin potilaalle sopiva menetelmä vaihtelee ryppyjen sijainnin, tyypin ja syvyyden mukaan.

Hoito botuliinitoksiinilla

A-tyypin botuliinitoksiini on luonnonvarainen bakteeriproteiini. Erittäin pieniä botuliinitoksiiniannoksia ruiskutetaan ihon alle lihakseen alueella, jolla ryppyjen syvyyttä halutaan vähentää. Aine toimii estämällä hermoimpulssit, jolloin ryppyjä aiheuttavasta, liiallisesta supistumisesta vastaavat lihakset voivat rentoutua. Se ei vaikuta hermoston muihin toimintoihin, kuten ihon kosketusherkkyyteen.